logo Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN" - PAJDA Sp. z o.o.

Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN" - PAJDA Sp. z o.o.

san-pajda.rze.pl

Zadaj pytanie firmie

Zadaj pytanie

Informujemy, że podany adres e-mail zostanie wykorzystany tylko w celu odpowiedzi na powyższe pytanie.

Adres:

37-500 Jarosław
Ul. Blichowa 11

Kontakt:

Osoby zarządzające firmą:

  • Jan Pajda - Prezes Zarządu, (16) 621 43 85 w. 201
  • Piotr Pajda - Dyrektor ds. Rozwoju, (16) 621 43 85 w. 202
  • Jerzy Żabińsk - Kierownik zakładu, (16) 621 43 85 w. 203

Osoby kontaktowe:

  • Bożena Strawa - Biuro Obsługi Klienta, tel.: (16) 621 43 85 w. 204; tel./fax: (16) 621 43 27

Profile działalności

Produkcja wyrobów piekarskich i ciastkarskich o przedłużonej trwałości

Rok założenia:

2003

Liczba zatrudnionych:

segment średnich przedsiębiorstw

Nasza Firma specjalizuje się w produkcji ciastek opartych na tradycyjnej recepturze i naturalnych, zdrowych składnikach (m.in. jaja, mąka, cukier, miód). Pod względem jakościowym produkowane wyroby spełniają wszelkie wymagane normy, akceptowane przez audytorów krajowych i europejskich. Najwyższą jednak wartością pozostaje wysoka ocena konsumentów, o której świadczy utrzymujące się zainteresowanie naszymi wyrobami.


Biszkopty „SAN – Pajda” smak tradycji

To przysmak dla każdego malucha, świetna przekąska także i dla starszych. Biszkopty są od lat najbardziej popularnym produktem cukierniczym w Polsce. Nasze wyroby nawiązują do najlepszych tradycji w tej dziedzinie, zachowując dzięki temu wciąż ten sam naturalny smak. Stosujemy tradycyjną technologię – co oznacza m.in., że biszkopty wyrabiane są ręcznie na podstawie sprawdzonej receptury.

Gwarantujemy najwyższą jakość produktów a ich sposób pakowania zapewnia wielomiesięczną przydatność do spożycia bez pogorszenia walorów smakowych (zdrowa żywność).


Biszkopty Kresowe „SAN – Pajda” smak tradycji

To produkt dla każdego. Biszkopt przygotowywany i wypiekany w oparciu o  tradycyjną, domową recepturę, przełożony jest naturalną czekoladową masą (o różnym smaku) lub oblewany polewą

„Czykolada i mniód” jak mawiali Kresowiacy to nie tylko główne składniki ciastka ale przede wszystkim odwołanie do tradycji oraz sposób na zaspokojenie oczekiwań najbardziej wymagających konsumentów.

Mix Rodzinny stanowi atrakcyjne uzupełnienie naszej oferty produktowej. Zawiera dodatkowo (gratis) ciasteczka kruche, smakowo - doskonale wpisując się w oczekiwania konsumentów.


Przykładowe przepisy z wykorzystaniem biszkoptów:

Biszkoptowy raj z bananami

Składniki: biszkopty SAN, 1/2szklanki cukru, 15 dag masła, żółtko, 4 banany, 2 galaretki cytrynowe, galaretka bananowa, banan do dekoracji, czekolada do ozdobienia.

Przeciąć biszkopty na pół i poustawiać wokoło wewnątrz tortownicy, wypukłą częścią na zewnątrz. Następnie wyłożyć dno biszkoptami. Zmiksować masło z cukrem i żółtkami na jednolitą masę, dodać 4 zmiksowane banany i połączyć. Przygotować 2 galaretki cytrynowe w połowie wody. Gdy galaretka zacznie się ścinać dodać do masy i dobrze wymieszać. Włożyć na biszkopty i wstawić do lodówki. Na wierzch ułożyć pokrojonego banana, zalać galaretką bananową i dekoracyjnym wzorkiem z czekolady ozdobić ciasto.

Tiramisu - rozkosz po włosku

Składniki: biszkopty SAN, 3 duże jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej, 1 opakowanie serka Mascarpone, gorzkie kakao, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady.

Ucieramy żółtka z cukrem i koniakiem. Gdy będą utarte na gładką, jasną masę, dodajemy serek i dalej ubijamy. Masa ma być gładka i puszysta. Następnie ubijamy na sztywno białko i delikatnie łączymy z masą serową. Biszkopty przekrawamy na pół i końce moczymy w rozpuszczonej czekoladzie. Ustawiamy je wewnątrz tortownicy, wypukłą stroną na zewnątrz. Pozostałe biszkopty lekko nasączone kawą układamy płasko w formie, wylewamy 1/2 masy i posypujemy kakao. Na to układamy kolejne biszkopty, wlewamy resztę masy i posypujemy kakao. Ozdabiamy Tiramisu własną kompozycją z biszkoptów zmoczonych w czekoladzie i wkładamy do lodówki, na co najmniej 10 godzin.

Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN" - PAJDA Sp. z o.o.Głównym przedmiotem działalności F.P.C „San" - Pajda Sp. z o.o. jest produkcja pieczywa piankowego - biszkoptów. Jesteśmy znanym na rynku Polskim producentem ciastek i jednocześnie liderem w sprzedaży Biszkoptów. W przeszłości Fabryka była częścią przedsiębiorstwa o nazwie San Jarosław, później United Biscuits Poland (Mc’Vities Group – UK) a następnie LU Polska (segment ciastkarski koncernu Danone).

Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN" - PAJDA Sp. z o.o.Od 2003 roku, po odkupieniu zakładu przez Jana Pajdę od Danone, stał się on własnością naszej rodziny. Funkcjonując w sektorze MSP firma stanowi dochodowe przedsiębiorstwo, kontynuujące tradycję produkcji znanych, rozpoznawalnych i cenionych wyrobów cukierniczych.

Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN" - PAJDA Sp. z o.o.

Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN" - PAJDA Sp. z o.o.


MAPA

AKTUALNOŚCI

Odkryj największe atrakcje Podkarpackiego! [FI...
4 lipca 2023 r.
Partner Podkarpackie - Województwo Podkarpackie. Partner Konkursu "Podkarpacka Nagroda Gospodarcza" i Programu "Smaczne bo Podkarp...
Orlen Upstream Mecenasem Konkursu
23 maja 2022 r.
Miło nam poinformować, że Mecenasem Konkursu “Podkarpacka Nagroda Samorządowa” 2022 został Orlen Upstream. Dziękujemy za okazane zaufa...
Laureaci Programu
28 października 2021 r.
27 października 2021 r. miała miejsce uroczysta Gala Biznesu, w czasie której nagrody i wyróżnienia otrzymali tegoroczni laureaci Programu "Smaczne ...
Laureaci Konkursu “Podkarpacka Nagroda Gospodarcza” 2021 [...
28 października 2021 r.
27 października 2021 r. miała miejsce uroczysta Gala Biznesu, w czasie której nagrody i wyróżnienia otrzymali tegoroczni laureaci Konkursu "Podkarpacka ...

PARTNERZY

uefnz0